En fantastisk fältresa…

Sedan första juli har vi varit på resande fot. Syftet med resan har varit att intervjua kunder om varför de köper fäbodprodukter och mathantverk, om vari värdet med fäbodprodukter och mathantverk ligger och hur de tror att verksamheterna kan utvecklas för att öka lönsamheten för fäbodbrukare och mathantverkare.

Vad är svaret? Ja, det finns en uppsjö av svar, men några gemensamma nämnare är att det skall vara genuint och att man vill bidra till levande landsbygd. En första delrapport om detta kommer i början av hösten och resultatet kommer att användas av de fäbodbrukare som deltar i projektet som ett underlag för utveckling av deras verksamheter. Men vi kommer att fortsätta att genomföra kundintervjuer under projektets gång både i Sverige och i Norge –  och vem vet? Nästa gång är det kanske dig vi frågar!

Vi vill passa på att bjuda er alla på några vackra bilder och önska er alla en riktigt  GLAD SOMMAR! Fortsättning följer i augusti…

Gårdscaféet på Svedbovallen. Bara traditionell fäbodmat, bland annat en fantastisk Hälsingekaka (ostkaka, inte alls som småländsk ostkaka, annorlunda men jättesmarrig).

En liten nyfödd kalv. Ingen visste att kossan var dräktig men han är så varmt välkommen! Och jättesöt. Personalen på vallen var fantastiska när de tog hand om honom. Louise, Charlotte, Märit och alla ni andra – ni är riktiga hjältar <3

Och alla volontärerna som kommer och bidrar till bevarandet av detta kulturarv. Ert arbete är så viktigt!

Ute i hagen…muuuuuuuuu

Fantastiska Märit på Svedbovallen och Håkan Tunón (SLU) är på scen för att berätta om vår undersökning. Besökarna på matfestivalen Moläta i Järvsö var hyggliga och ställde upp med många kloka svar. Stort tack till LRF i Gävleborg som gav oss chansen att vara med och prata med besökarna.

Caféet på Mittjasvallen

Entrén på Mittjasvallen. Här betalar man inträde – det är ett av många bidrag från besökarna för att hjälpa till att hålla igång verksamheten.

Håkan Tunón och Lars Mittjas i glatt samspråk om djuren och naturen, ja faktiskt rätt mycket om de jättegulliga kattungarna som ju är vallens viktigaste attraktion.

Bakom kameran står Paulina Rytkönen som hellre leker fotograf än modell 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *